چهار طرح از طرحهای سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی با حضور وزیر ارتباطات رسما افتتاح شد.
وایمکس نیوز- در مراسمی که صبح امروز با حضور رییس سازمان تنظیم مقررات و دیگر معاونان وزیر ارتباطات برگزار میشود، سایتهای پایش و جهت یاب در ایلام، لار، جاسک و اردبیل راه اندازی خواهد شد و علاوه بر آن از 9 سامانه اندازه گیری موج میلی متری بهره برداری خواهد شد.
بنا بر این گزارش در قالب مراسم امروز به هفت آزمایشگاه تایید نمونه ICT نیز اعتبارنامه اعطا خواهد شد و در کنار آن از سامانه استاندارد و تایید نمونه (LABELING) بهره برداری میشود.
علیاصغر عمیدیان - معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - در مراسم بهرهبرداری از این طرحها به ارائه توضیحاتی درباره هر یک از آنها پرداخت و درباره سایتهای پایش و جهتیاب در استانهای ایلام، لار، جاسک و اردبیل اظهار کرد: در قالب طرح جامع مانیتورینگ به سبک تحلیل دادههای فرکانسی پرداخته میشود که این طرح اهداف خاصی را دنبال میکند.
وی ادامه داد: لازم است بررسی شود که بخشهایی که مجوز فرکانسها را در سالهای گذشته دریافت کردهاند آیا این فرکانسها را با همان شاخصهای مطرح شده استفاده میکنند و آیا در فرکانسهای آنها تداخلی وجود ندارد و یا فرکانسهای غیر مجاز شناسایی شوند. به عبارت دیگر نظارت دقیق و مدیریت بالاتر طیفها موضوعی است که در قالب اجرای اینها مورد توجه قرار خواهد گرفت.
به گفته رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اکنون ضریب بهرهوری ما از فرکانسها بسیار پایین است. در کشور ما این ضریب 1.6 است در حالی که در کشورهای دیگر تا 15 هم پیش میرود و همین موضوع ایجاب میکند ما شرکتها را به سمت استفاده بهینه از این فضا هدایت کنیم.
رییس سازمان تنظیم مقررات در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: با افتتاح سایتهای پایش و جهتیاب در استانهای مذکور 803 هزار و 500 کیلومتر از مساحت کشور تحت پوشش دستگاههای سازمان تنظیم مقررات قرار میگیرد البته تا پوشش کامل کشور هنوز راه قابل ملاحظهای پیش رو داریم.
معاون وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبتهای خود به ارائه توضیحاتی درباره 9 سامانه اندازهگیری موج میلیمتری پرداخت و با اشاره به این که امروز از 9 سامانه اندازهگیری موج میلیمتری در کشور بهرهبرداری میشود توضیح داد: این 9 سامانه در سطح کشور پراکنده هستند و در مجموع برای این دو پروژه حدود 17 میلیارد و 400 میلیون تومان سرمایهگذاری صورت گرفته است.
عمیدیان اعطای اعتبارنامه به 7 آزمایشگاه تایید نمونه ICT را دیگر طرحی دانست که امروز اجرایی شده است.
وی در این خصوص توضیح داد: ما در طول سال حدود 1000 تست انجام میدهیم که امسال هم در 5 ماه اول سال حدود 423 تست بر روی تجهیزاتی که در کشور وجود دارند، صورت گرفته است. اما باید شرایطی ایجاد شود تا از ظرفیت بخش خصوصی و دانشگاهی هم در این زمینه استفاده شود.
وی ادامه داد: بر همین اساس ما به اعطای اعتبارنامهای به شرکتها خواهیم پرداخت و پس از گذشت مدتی در صورت دستیابی این شرکتها به شاخصهای مد نظر اعتبارنامه آنها از حالت موقت به دائم درآید. امروز نیز دو اعتبار نامه جدید صادر خواهد شد تا در اصل اعتبارنامه از حالت موقت به دائم گذر خواهیم داشت.
عمیدیان بهرهبرداری از سامانه استاندارد و تایید نمونه (labeling) اشاره کرد و افزود: زمانی که تجهیزات حوزه ارتباطات فناوری اطلاعات وارد کشور میشود لازم است یک نمونه از آنها از گمرک به سازمان تنظیم مقررات فرستاده شود تا آزمایشهای لازم بر روی آن صورت بگیرد. در گذشته این مکاتبات و بررسیها رفت و آمد زیادی برای احزاب به دنبال داشت بر همین اساس تصمیم گرفته شد سامانهای در این زمینه فعال شود تا موضوعات به شکل الکترونیکی پیگیری شود.
وی ادامه داد: در گذشته نیز این سایت فعال بود اما از دو سال پیش به حالت غیر فعال درآمده بود که اکنون برای تکریم ارباب رجوع تصمیم گرفتهایم که این سایت را بار دیگر فعال کنیم. البته در این سایت یک کد رهگیری هم در اختیار افراد قرار خواهد گرفت و براساس آن کاربران سایت مذکور میتوانند در لحظه مشاهده کنند که چه میزان از بررسیها بر روی تجهیزات وارداتی آنها صورت گرفته و دستگاههای آنها چه امتیازی را کسب کردهاند.
**
محمود واعظی - وزیر ارتباطات کشور - هم در این مراسم اظهار کرد: اکنون تغییرات تکنولوژی بسیار سریع پیش میرود و استفاده از تجهیزات نیز بر همین اساس افزایش پیدا میکند. اکنون تعداد اپراتورها و کاربران ما نسبت توقع مردم بالا رفته و مردم انتظار دارند در حوزههای موبایل و اینترنت و سایر بخشها خدمات مورد نیاز خود را با کیفیت و سرعت بالا دریافت کنند و از سوی دیگر تعرفه استفاده از این خدمات هم خیلی بالا نباشد.
واعظی ادامه داد: در سال جاری ما برنامههای متعددی برای ساز و کار تنظیم مقررات پیشبینی کردهایم و برای این سازمان بودجهای چهار هزار میلیارد تومانی در نظر گرفتهایم. به عبارت دیگر اکنون بودجه این سازمان 6 برابر شده و دلیل این افزایش بودجه آن است که ما میخواهیم اقدامات متعددی را دنبال کنیم.
وزیر ارتباطات ادامه داد: اکنون خانه و خانوادهای نیست که یک بازرس برای کارهای ما در آن وجود نداشته باشد در حال حاضر تمام فرزندان ما که سنی حدود 10 تا 12 سال هم دارند اینترنت و ICT را به خوبی میشناسند و درباره وضعیت اینترنت، سرعت آن و تعرفههای این بخش اطلاعات خوبی دارند بر همین اساس مشاهده میشود که انتظار مردم افزایش پیدا کرده و بر همین اساس لازم است نظارت ما هم بیشتر شود.
واعظی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به طرحهایی که امروز مورد بهرهبرداری قرار گرفته به اهمیت فرکانس اشاره کرد و گفت: فرکانس در دنیای امروز کارایی بسیاری دارد اگر در مقطعی از زمان همین باندهای فرکانسی یک استفاده اولیه داشتند و از آنها برای انتقال صوت یا حجم محدود دیتا استفاده میشد اکنون بهرهوری از فرکانس در کشورها بسیار بالا رفته و لازم است ما هم در این حوزه پیشرفت داشته باشیم.
وی ادامه داد: اکنون ضریب بهرهوری فرکانس در ایران 1.6 است اما این عدد در منطقه به 10 رسیده و در برخی کشورهای غربی تا حدود 40 یا 50 هم پیش رفته است بر همین اساس ما باید حتما فضای فرکانسی خود را مورد استفاده بهینه قرار دهیم و به مدیریت فرکانس بپردازیم.
واعظی ادامه داد: نگاه به استفاده از فرکانس و دستگاههای مختلف همان نگاه سنتی است در حالی که فرکانسهایی که ما در گذشته واگذار کردیم و در اختیار بخشهایی مانند صدا و سیما قرار گرفته اکنون میتواند توسط بخشهای دیگر مورد استفاده قرار گیرد. حتی استفاده از این فرکانسها ممکن است هزینههای اپراتورهای مختلف برای خرید تجهیزات را تا کمتر از 50 درصد کاهش دهد.
واعظی همچنین اظهار کرد: در حوزه ورود تجهیزات هم ما اکنون باید با تجهیزات و استانداردهای روز جهان پیش برویم بر همین اساس تا زمانی که استانداردهای ما برای ورود تجهیزات خارجی پایین است بخش خصوصی و کارخانجات ما نمیتوانند تولیدات خوبی داشته باشند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود نیز به بحث ورود کشور به نسلهای بالاتر ارتباطی اشاره کرد و گفت: ما باید مقدمات لازم را فراهم کنیم تا ظرف سالهای آینده وارد نسل پنجم ارتباطی شویم. این سخن به آن معناست که دیگر تلفن همراه را نمیتوان تنها برای مکالمه یا جستجوهای کوتاه اینترنتی در نظر گرفت بلکه باید شرایط به گونهای پیش رود که موبایل افراد تبدیل به اتاق کار آنها شود.
وی در پایان با اشاره به این که تا کنون زیرساختهای خوبی در حوزههای ارتباطی در کشور ایجاد شده، گفت: با این وجود من از این زیرساختها راضی نیستم و بر این باورم که باید برنامههایی داشته باشیم تا زیرساختها به مراتب گستردهتر شود. همچنین در قالب اجرایی شدن شبکه ملی اطلاعات نیز مردم دسترسی بهتری خواهند داشت و برنامهریزیهای صورت گرفته بر این اساس است که ما تا پایان سال 94 این پروژه را اجرایی کنیم البته در کنار تمام این موارد لازم است تولید محتوا هم مورد توجه قرار گیرد.
منبع: ایسنا